返回列表 發帖
都唔係o既.......唔駛o甘介懷!

我覺得唔係投訴o既,

只係唔明就要問....意見o者!!(開心返啦):loveliness:
meimei 發表於 2009-9-11 15:55

比完意見條氣都順番哂....
希望唔好下次..我會訓唔著教的...
<=快d申請入來做會員,同我地一齊吹下水~Happy Funny Land 歡迎你~!!

明白!

我也是這種人,訓唔著力口胃痛:(

我淨係想d老師知道.我地做家長的唔係唔理自己仔女....
<=快d申請入來做會員,同我地一齊吹下水~Happy Funny Land 歡迎你~!!

我打緊電話返學校問內聯網幾時開...

我淨係想d老師知道.我地做家長的唔係唔理自己仔女....
陳飛 發表於 11-9-2009 04:22 PM

你o甘活躍義工服務,點會覺得^^^^^^^^唔埋下.......:L

你o甘活躍義工服務,點會覺得^^^^^^^^唔埋下.......:L
meimei 發表於 2009-9-11 18:56

總之就激鬼氣啦=.='
不過件事完左就算了,,,

e 幾日好特鬼忙, 淨係上黎look 幾look 就走左喇~~

我一陣去個果"幼稚園家長接待日", 等我再有機會八下間學校d設施先.哈哈~~

我上年已經響學校好似條虫咁周圍貢;P

你就好啦~~我今日聽talk 時, 聽到小二開始用普通話上中文課, 係唔係一d廣東話都唔講架? d學生會聽得明嗎?

另外, 亞仔本手冊話要帶個美勞袋,內裏有齊手袖,圍裙,剪刀,漿糊筆等. 想問個美勞袋要幾大個架? 係唔係袋晒d用具就得啦?

你就好啦~~我今日聽talk 時, 聽到小二開始用普通話上中文課, 係唔係一d廣東話都唔講架? d學生會聽得明嗎?

另外, 亞仔本手冊話要帶個美勞袋,內裏有齊手袖,圍裙,剪刀,漿糊筆等. 想問個美勞袋要幾大個架? 係唔係袋晒 ...
priscilla 發表於 2009-9-12 22:49

老師會讓小朋友慢慢適應的,不用擔心~
買個普通小息手抽袋就得了...學期初就放響學校..學期尾就拎番番屋企...記得樣樣野貼名!

大家好!
我都想幫仔仔報徐澤林小學,希望咁多位可以透露多d學校生活同學習情況俾我地新人知,唔該哂

87# priscilla

我都有去參觀,見到好多家長.唔知今年有幾多人報名小一,好似競爭好激烈咁!

大家好!
我都想幫仔仔報徐澤林小學,希望咁多位可以透露多d學校生活同學習情況俾我地新人知,唔該哂
yiumohk 發表於 2009-9-14 15:22

其實我身為家長,我真係覺得學校好多方面都做得唔錯了....

係呀,我見佢有限資源度裁培出一咁好獨立,說話大方得體又有自信學生.真係好佩服!

係呀,我見佢有限資源度裁培出一咁好獨立,說話大方得體又有自信學生.真係好佩服!
yiumohk 發表於 2009-9-14 20:38

學校都我這個媽媽認識了好多好多家長朋友~

唔好意思,想問你覺得學校係咪"活動教學"有無例子講下.
唔該哂!

唔好意思,想問你覺得學校係咪"活動教學"有無例子講下.
唔該哂!
yiumohk 發表於 2009-9-15 20:09

我女讀鐘聲...我仔讀徐澤林...兩間學校教學好唔同...
徐澤林因材拖教,老師如果見小朋友配合唔同會用特別方法去教好佢...
另外..學校有TV5..午息時會播放老師特別製作的節目比小朋友邊睇邊學...
常識科會去唔同地方配合課程參觀...

hi!我近排都好忙,因為中午要帶午餐比囝囝,有時都係上呢道or BK睇睇,都唔得閒上黎傾吓。亞仔話星期一開始分小組坐,佢好開心.....

hi!我近排都好忙,因為中午要帶午餐比囝囝,有時都係上呢道or BK睇睇,都唔得閒上黎傾吓。亞仔話星期一開始分小組坐,佢好開心.....
花師奶 發表於 2009-9-16 10:49

我都日日煮飯比阿仔~

hi ! 各位我又來這邊聊聊天.

UK Fashion British Fashion UK Fashion New Arrivals British Fashion New Arrivals UK Fashion Tops British Fashion Tops UK Fashion Skirts British Fashion Skirts UK Fashion Dresses British Fashion Dresses UK Fashion All-in-One British Fashion All-in-One UK Fashion Sale British Fashion Sale